Първата ракета на България Григор Димитров ще срещне Танаси Кокинакис във

...
 Първата ракета на България Григор Димитров ще срещне Танаси Кокинакис във
Коментари Харесай

Стана ясен съперникът на Гришо във втория кръг на Australian Open

 Първата ракета на България Григор Димитров ще срещне Танаси Кокинакис във втория кръг на Откритото състезание на Австралия. Представителят на домакините се нуждаеше от над четири часа игра, с цел да стигна до триумфа в мача си против австриеца Себастиан Офнер. По-рано Гришо пък в профил Мартон Фучович с 3:1 сета.

Световният №80 Кокинакис се наложи против австрийския си конкурент с 3:2 сета - 7:6 (1), 2:6, 6:7 (4), 6:1, 7:6 (8)

Още първата част предвещаваше оспорван мач. И двамата печелеха сервисите си относително елементарно. Критичен миг имаше за Офнер, който в четвъртия гейм избави три брейкбола. Без пробиви се стигна до тайбрек, където Кокинакис беше безмилостен, като загуби единствено една точка.

Във втората част Офнер стигна до два пробива. Първо поведе с 4:2, след което затвори сета с втори брейк - 6:2.

Австриецът, който е №37 в света, направи поврат в резултата, спечелвайки третата част. Пробиви и благоприятни условия за такива липсваха. В тайбрека Офнер натрупа преднина от 5:1 и затвори с лекост частта.

Кокинакис обаче не се отхвърли и изравни в сетовете 2:2. Представителят на домакините проби за 2:0, след което направи нов брейк в шестия гейм за 5:1. С гейм на 15 прати мача в пети сет.

Двамата продължиха съвършеното си показване на начален удар. Посрещачът нямаше никакви шансове. Логичната развръзка беше нов тайбрек, който беше и най-оспорваният дотук в мача. Кокинакис съумя да стигне до мачбол при 9:8 и на собствен сервис го осъществя. Григор Димитров и Танаси Кокинакис не са се изправяли един против различен досега.

В друг оспорван мач от първия кръг на Australian Open Джунченг Шанг в профил Макензи Макдоналд след победа с 6:3, 1:6, 3:6, 6:4, 6:2.
 Григор Димитров преодоля първия кръг на Australian Open
Григор Димитров преодоля първия кръг на Australian Open

Българинът надигра Мартон Фучович с 3:1 сета
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР